Er is geen definitief antwoord op deze vraag; hoeveel macaroni per persoon, omdat het kan variëren afhankelijk van het dieet en de voorkeuren van de persoon. Een goede vuistregel is echter om ongeveer 1-1,5 kopjes Macaroni per persoon te eten. Wanneer je gaat kijken naar gram kom je daarmee op ongeveer 80 tot 125 gram macaroni per persoon. Natuurlijk is dit nog best breed en ligt het er sterk aan voor wie je kookt.

Hoeveel macaroni per persoon

Soorten pasta

Pasta is een soort voedsel dat is gemaakt van meel en water. Het kan in veel verschillende soorten en maten worden gemaakt en wordt meestal met een saus gegeten. Er zijn veel verschillende soorten pasta, maar ze kunnen over het algemeen in twee categorieën worden verdeeld: Italiaanse en Amerikaanse pasta.

Italiaanse is gemaakt van griesmeel, terwijl Amerikaanse is gemaakt van bloem voor alle doeleinden. Italiaanse pasta is ook typisch dikker dan Amerikaanse versie. De vormen van Italiaanse zijn ook gevarieerder dan de vormen van Amerikaanse . Enkele veelvoorkomende voorbeelden van Italiaanse pasta zijn spaghetti, fettuccine en ravioli.

Amerikaanse optie is er in slechts een paar vormen: spaghetti, elleboogmacaroni en rotini. Ook de sauzen die typisch bij Amerikaanse pasta geserveerd worden zijn minder gevarieerd dan de sauzen die bij Italiaanse optie geserveerd worden.

Macaroni recepten

Er zijn veel verschillende soorten macaroni-recepten. Een type is het traditionele recept, dat wordt gemaakt met een kaassaus. Een ander type is een vleessaus. Er zijn ook veel variaties op deze recepten, zoals het toevoegen van groenten of het gebruik van verschillende soorten kaas.

Een populaire variatie is het recept voor macaroni met vier kazen. Dit recept gebruikt vier verschillende soorten kaas: cheddar, mozzarella, Parmezaanse kaas en Asiago. De kazen geven het gerecht een rijke en romige smaak.

Een andere populaire variatie is het recept voor bacon-macaroni. Dit recept gebruikt spek als een van de hoofdingrediënten, waardoor het een zoute en rokerige smaak krijgt. Spek kan zowel aan de kaassaus als aan de vleessaus worden toegevoegd.