Frikandelbroodje opwarmen
timer icon

7 Minuten

Een frikandelbroodje, iedereen heeft er wel eens zin in. Of je het nou als lunch of als snack eet, dit product is altijd een goede keuze. Je kan ze overal kopen, in de supermarkt, bij de bakker of zelfs in de snackbar. Vaak worden ze per twee verpakt en dit kan een beetje veel zijn. Een frikandelbroodje eet je alleen nooit koud. Gelukkig kan je ze opnieuw verhitten en in deze blog bespreken we hoe het beste een frikandelbroodje opwarmen.

Belangrijk om te weten

Een frikandelbroodje blijft nadat hij de eerste keer is opgewarmd niet lang goed. Je bewaart het in principe in de koelkast staan tot je klaar bent deze vleeslekkernij op te eten. Dit kan tot drie dagen nadat je het in de koelkast hebt gelegd. Daarna begint het snel te stinken en weet je dat het vleesbroodje niet meer goed is.

Frikandelbroodje opwarmen in de oven

De beste manier om een frikandelbroodje op te warmen is door deze in de oven te leggen. Hoewel de naam anders doet denken, is het ‘broodje’ van bladerdeeg gemaakt. De oven zal ervoor zorgen dat dit weer knapperig wordt en dus de textuur van het product weer helemaal terugkomt. Verwarm de oven voor op 150 graden en wacht tot deze volledig opgewarmd is. Leg de vleeslekkernij in het midden van de bakplaat en laat deze 6 tot 8 minuten opwarmen tot het bladerdeeg weer goudbruin ziet. Klaar om op te eten!

Tips voor het opwarmen van een frikandelbroodje

Tip 1: Een frikandelbroodje is maximaal drie dagen te bewaren in de koelkast. Wanneer je niet thuis bent of er geen trek in hebt, kan je er ook voor kiezen om de snack in te vriezen. In de vriezer blijft het tot wel drie maanden goed. Het is belangrijk dit zo snel mogelijk te doen, zodat het niet te lang buiten de vriezer heeft gelegen.

Tip 2: Je kan ook makkelijk zelf frikandelbroodjes maken door frikandellen in bladerdeeg te wikkelen. Op deze manier kan je er zoveel maken als dat je weet dat je zult eten en dit duurt ongeveer net zo lang als het verhitten van de lekkernij. Zet de oven op 200 graden en laat ze hier ook 6 tot 8 minuten in opwarmen.

Tip 3: Je kan er ook voor kiezen om een broodje frikandel in de magnetron op te warmen. Het zal niet zo knapperig zijn als uit de oven, maar het is een goede oplossing voor als je weinig tijd hebt. Legt het broodje in de magnetron en zet hem voor 60 seconden op 750 Watt.

Voedingswaarde Verwarmd frikandelbroodje

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen327 kcal
Vet21,2 gram
- waarvan verzadigd10,7 gram
Koolhydraten25,4 gram
- waarvan suikers4,4 gram
Vezels0,9 gram
Eiwit8 gram
Zout1,3 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.4 / 5. Stemtelling: 17

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.