Kibbeling opwarmen
timer icon

6 Minuten

Kibbeling is heerlijk en natuurlijk eet je het zo snel mogelijk nadat de visboer het voor je gemaakt heeft. Als je echter niet direct alles opgegeten hebt of het is koud geworden nadat je het naar huis hebt gebracht dan zul je het moeten opwarmen. Het opwarmen van deze heerlijke vis kan op de volgende manieren.

Manieren om kibbeling op te warmen

We hebben de volgende manieren voor je om het weer lekker warm te maken:

In de oven

Wanneer je het in de oven doet verwarmt deze van alle kanten. Dit zorgt ervoor dat het gelijkmatig warm wordt en daardoor snel klaar is. Verwarm de oven voor. Hierdoor hoef je de kibbeling minder lang in de oven te doen en wordt deze minder droog. Zet de oven op 200 graden. Zodra deze warm is voeg je de vis toe op een bakpapier. Dit voorkomt dat het vastplakt op het rooster of plaat. Bak het daarna ongeveer in 6 minuten weer knapperig warm.

Hoe moet je kibbeling opwarmen?

In de Airfryer

Wij zijn grote fan van de airfryer. Deze hete lucht oven maakt het snel klaar maar helaas kan je hierin wel kleinere porties bereiden. Doe niet teveel in de bak want dan komt de hitte er niet goed bij. Liever 2 keer een portie dan alles in één keer. Zet de airfryer op 180 graden en laat deze goed voorverwarmen. Ook hierin adviseren we de 6 minuten bereiding.

In de pan

De laatste manier van opwarmen en eigenlijk ook de minst handige is het bakken in de pan. Het kan zeker maar doordat de hitte enkel van beneden komt verbrand je de kibbeling snel. Ook zal je het goed moeten blijven draaien en in de gaten houden of alles gelijk verwarmd wordt. Doe dit op half vuur en schep het geheel dus regelmatig om. Ook hierbij geldt dat je bij een grotere batch deze beter in twee keer kan bereiden of in twee pannen dan in één hele volle.

Voedingswaarde Kibbeling

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen210 kcal
Vet11,2 gram
- waarvan verzadigd2,2 gram
Koolhydraten8,2 gram
- waarvan suikers0,3 gram
Vezels0,2 gram
Eiwit19 gram
Zout1 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 59

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.