Sparerib opwarmen oven
timer icon

15 Minuten

Spareribs, een heerlijk vleesgerecht van varkensvlees. Het vlees is afkomstig van de ribben, waardoor je vaak een heel stuk koopt. Spareribs bestaan namelijk uit 11 tot 13 botten, wat dus voor een gelijk aantal lappen vlees zorgt. Dit kan een beetje veel zijn, al helemaal wanneer je met één persoon eet. Het is daarom handig om wat vlees te bewaren zodat je dit later kunt opeten. Daarom bespreken we in deze blog hoe sparerib opwarmen oven.

Belangrijk om te weten

Het beste is om dit vleesproduct te bereiden op de dag van aankoop. Wanneer je het gerecht niet helemaal op krijgt, kan je de overgebleven stukken vlees nog later in de weken eten. Het blijft namelijk tot wel 3 dagen goed. Als je van plan bent het vlees op een speciale dag te eten, kan je er ook voor kiezen om de lappen in te vriezen. In de vriezer blijven ze tot wel 6 maanden goed, waardoor je ervoor bijna elke gelegenheid wel op terug kan vallen. Het is belangrijk het vlees na het bereiden zo snel mogelijk in de vriezer te stoppen om zo alle smaak te behouden.

Sparerib opwarmen in de oven

Spareribs is een vleessoort en kan het beste opgewarmd worden in de oven, mits ze voorgegaard zijn, en duurt niet zo lang. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en wikkel in de tussentijd de lappen in aluminiumfolie. Wanneer de oven eenmaal helemaal opgewarmd is, leg je de stukken in het midden van het kookapparatuur en laat je het hier 15 minuten in opwarmen. Natuurlijk is iedereens voorkeur voor hoe vlees bereid wordt anders dus is het belangrijk om hierna een stukje te proeven en te besluiten of ze nog wat langer moeten.

spareribs oven

Tips voor het opwarmen van sparerib

Tip 1: De voorbereiding van spareribs kan nogal lang duren wanneer je ze helemaal zelf bereid. Wanneer je van plan bent ze met gasten te eten of wanneer je even geen tijd hebt, kan je er ook voor kiezen de riblappen een dag van tevoren klaar te maken, waardoor je heel wat tijd bespaart. Het garen van dit vlees kan namelijk tot wel 5 uur duren.

Tip 2: Wanneer je dit gerecht in de zomer eet, kan je er ook voor kiezen de spareribs op de barbecue op te warmen. Op deze manier kan je buiten met je gasten of familie zijn en krijgt je vlees ook nog eens ene rokerig smaakje. Smeer ze goed in met olie en gril ze zo’n 4 minuten aan elke zijde. Laat ze dan nog eens 30 minuten langzaam opwarmen voor je ze serveert.

Tip 3: Wanneer je slechts één of twee lappen overhebt, kan je de spareribs zelfs in de airfryer opwarmen. Zet het apparaat op 140 graden Celsius en leg het stuk vlees hier voor ongeveer 15 minuten. Daarna ben je klaar om te serveren!

Voedingswaarde Opgewarmde spareribs

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen200 kcal
Vet13 gram
- waarvan verzadigd4,9 gram
Koolhydraten0,1 gram
- waarvan suikers0,1 gram
Vezels0,4 gram
Eiwit20,4 gram
Zout0,2 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 33

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.