Worstenbroodjes opwarmen
timer icon

7 Minuten

Worstenbroodjes zijn een goede optie voor als lunch of als snack tussendoor. Daarnaast is deze lekkernij ook razend populair voor op een kerstdiner of een kinderfeestje. Het is vaak lastig inschatten hoeveel je voor je gasten moet maken en het is niet zo gek dat je een aantal van deze vleesstaven overhoudt. Gelukkig vergaan ze niet meteen en kan je ze later nog opeten. Aangezien het product het lekkerst is wanneer het warm is, bespreken we in deze blog hoe het beste worstenbroodjes opwarmen.

Belangrijk om te weten

Hoewel je misschien zou denken van wel, kan je worstenbroodjes het beste buiten de koelkast bewaren ondanks de vlees vulling. Dit komt doordat ze door de kou van de kast nogal snel uitdrogen. Het is daarom beter ze in een doos of plastic zakje te stoppen. Zorg ervoor dat er geen lucht binnenkomt. Je kan de worststaven op deze manier tot wel 3 dagen bewaren.

worstenbroodjes in de oven

Opwarmen in de oven

De beste manier om deze vleesstaven op te warmen is door ze opnieuw in de oven te bakken. Hierdoor krijgt het zijn knapperige textuur weer terug en voorkom je dat een slap broodje hebt met een droge worst. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en wacht tot deze volledige opgewarmd is. Leg vervolgens de worstenbroodjes op de bakplaat, het liefst op bakpapier, en schuif ze naar het midden van de machine. Laat de lekkernij zo’n 8 minuten in de oven tot het bladerdeeg weer goudbruin is en krokant aanvoelt. Haal ze eruit en je bent klaar om ze te serveren!

Tips voor dit gerecht

Tip 1: Heb je net een kerstdiner achter de rug, maar over twee maanden alweer een kinderfeestje in het vooruitzicht? Geen zorgen, je kan de overgebleven worstenbroodjes ook makkelijk invriezen waardoor je ze niet opnieuw hoeft te maken voor het feestje. In de vriezer blijft dit product namelijk tot wel 4 maanden goed.

Tip 2: Als alternatief voor de oven kan je ook de magnetron gebruiken. Zet de magnetron op 800 Watt en warm het geheel 20 seconden op deze temperatuur op. Je snack zal warm zijn, maar ook snel afkoelen. Dit is dus een goede oplossing voor als je ze even snel als snack wilt eten of de deur uit moet.

Tip 3: Om te voorkomen dat de broodjes slap of klef worden, kan je een klein beetje water op het bladerdeeg smeren. Op deze manier worden ze mooi goudbruin en krijgen ze een krokant laagje, wat voor net wat meer smaak zorgt.

Voedingswaarde Opwarmde worstenbroodjes

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen382 kcal
Vet21,8 gram
- waarvan verzadigd8,7 gram
Koolhydraten34,2 gram
- waarvan suikers2,9 gram
Vezels0,9 gram
Eiwit11,8 gram
Zout1,6 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 22

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.