Champignons invriezen
timer icon

2 Minuten

Iedereen heeft het wel eens. Je maakt een gerecht en houdt wat van een van de ingrediënten over. Je bent niet van plan er de komende dagen nog mee te koken. Om geen eten te verspillen is het daarom handig de restjes in te vriezen. Dit kan je ook goed doen met champignons. In deze blog bespreken we hoe het beste champignons invriezen.

Belangrijk om te weten

Verse champignons

Deze paddenstoelsoort is erg populair in vele gerechten. Denk aan een risotto of een pasta, maar ook aan een groenteovenschotel of als beleg op een pizza. Naast de aardse en vrij neutrale smaak, heeft het ook nog een ander voordeel: ze zijn mega gezond! Deze aardse schimmels zijn namelijk een bron van B-vitamines, waaronder vitamine B2 en B3. Daarnaast bevatten ze ook een groot gehalte aan koper, wat goed is voor he tonderhoud van je huid, bloedvaten en kraakbeen.

Champignons invriezen: stap voor stap

Door de gezonde eigenschappen van deze paddenstoelen is het daarom zeker de moeite waard dit ingrediënt in te vriezen en later weer te gebruiken. Champignons zijn rauw in te vriezen, maar het beste is om ze kort te bakken voor je ze in de koude bak legt. Maak de rauwe paddenstoelen schoon en snijd ze vervolgens in plakjes. Leg ze in een pan en laat ze zo’n 3 minuten bakken. Zorg dat ze goed zijn afgekoeld en dep ze droog. Vervolgens kan je de plakjes in een vriezerzakje leggen en laten bevriezen. Ze blijven zo’n 3 maanden goed.

Tips voor het invriezen van champignons

Tip 1: Het is ook mogelijk om deze schimmels rauw in te vriezen, maar het is belangrijk dat je ze dan niet laat ontdooien maar gelijk in de pan doet. Op deze manier voorkom je dat de champignons te nat worden wanneer de ijskristallen zijn ontdooid.

Tip 2: Je kan er ook voor kiezen meerdere porties van hetzelfde gerecht te maken en deze in te vriezen. Dit ingrediënt is namelijk ook goed in te vriezen wanneer het al klaar gemaakt is. Houd wel rekening met de houdbaarheidsdatum van de andere producten.

Tip 3: Verdeel de plakjes in verschillende zakjes zodat je er de goede portie uit kan halen, wanneer je er mee wilt koken. Wanneer dit ingrediënt eenmaal is ontdooid kan je het niet opnieuw invriezen. Op deze manier heb je het langst plezier van deze bron van vitaminen B.

Voedingswaarde Ingevroren champignons

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen21 kcal
Vet0,3 gram
- waarvan verzadigd0,1 gram
Koolhydraten0,4 gram
- waarvan suikers0,2 gram
Vezels1,1 gram
Eiwit3,8 gram
Zout<0,1 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 33

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.