Spinazie invriezen
timer icon

2 Minuten

Spinazie is een van de gezondste groentes en op verschillende manieren klaar te maken. Zo kan je het roerbakken, rauw eten of verwerken in een lasagne of soep. Wanneer je er voor kiest om de spinazie klaar te maken, zou het kunnen dat je overhebt. Deze groene bladsoort is erg kwetsbaar en is slechts 2 dagen in de koelkast te bewaren. Het kan daarom een goed idee zijn om het in plaats daarvan in te vriezen.

Belangrijk om te weten

Wat maakt deze groentesoort zo populair? Deze groene bladeren zitten boordevol vitaminen B, waaronder vitamine B1 en folaat, ook wel bekend als vitamine B11. Bovendien is er veel kalium aanwezig in deze groente. Daarnaast bevat spinazie veel onoplosbare vezels waardoor het je spijvertering bevordert. Kortom, het is dus zeker de moeite waard dit ingrediënt te bewaren voor later.

Spinazie invriezen: stap voor stap

Het invriezen van spinazie is niet ingewikkeld en is zo gebeurd. Het is wel belangrijk om de groente voor het invriezen nog kort 2 minuten te blancheren. Op deze manier zorg je dat de smaak, kleur en textuur van de bladeren niet worden aangetast in de vriezer. Doe de spinazie in een bakje of vriezervakje en de groente is klaar om in te vriezen. Het blijft tot wel 12 maanden goed.

Verse spinazie

Tips voor het invriezen van spinazie

Tip 1: Is je spinazie al gaar? Geen probleem, dit kan ook prima ingevroren worden. Zorg er voor dat de spinazie nog een beetje warm is voordat je het in de vriezer doet. Leg de bladeren in een bakje of zakje en sluit deze goed af. Op deze manier is de groente 3 maanden te bewaren. Dit is dus korter dan wanneer de spinazie nog niet gegaard is.

Tip 2: Wanneer je de ingevroren groene groente wil gebruiken is het belangrijk dat je deze niet eerst ontdooit, maar meteen inde pan doet. Op deze manier voorkom je dat stilgelen bacteriën de kans krijgen om zich weer verder te ontwikkelen. Ook kan je de restjes niet vaker dan één keer invriezen.

Tip 3: Heb je veel bladeren over? Het is dan ook een idee om de restjes in verschillende porties te verdelen en die in verschillende zakjes of bakjes te bewaren. Op deze manier kan je makkelijk de hoeveelheid pakken die je nodig hebt en de rest nog goed in het bakje bewaren.

Voedingswaarde ingevroren spinazie

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen25 kcal
Vet0,9 gram
- waarvan verzadigd0,1 gram
Koolhydraten0,7 gram
- waarvan suikers0 gram
Vezels1,4 gram
Eiwit2,9 gram
Zout<0,1 gram

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 22

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.