Kaas invriezen
timer icon

2 Minuten

Als we aan Nederlands eten denken, dan staat kaas boven aan de lijst. We eten dit de hele dag door, als broodbeleg op een boterham of als smaakverrijker over de pasta. Het lekkerst is natuurlijk om dit zuivelproduct van de kaasboer te hebben. Ga je een langere tijd weg? Dan wil je natuurlijk ook genieten van dit heerlijke product. Het is daarom een goede optie om kaas in te vriezen.

Belangrijk om te weten

Harde kaas

Niet elke kaas is geschikt om in te vriezen. Vooral hardere kazen als Gouda of Cheddar is de vriezer een goede opbergplaats en blijft je favoriete zuivelproduct tot wel acht maanden goed. Zachte varianten of schimmelkazen zijn daarentegen minder geschikt om in te vriezen. Dit komt doordat bij het ontdooien van dit product veel vocht vrijkomt van de ijskristallen. Bij zachte eetbare melkproducten wordt het dan al snel klef.

Kaas invriezen: stap voor stap

Het invriezen van dit eetbare melkproduct is niet ingewikkeld, maar je moet wel rekening houden met een paar dingen. In de vriezer kan dit ingrediënt textuur en smaak verliezen. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan en van de kaas te genieten, is het daarom handig om de kaas in plakjes of blokjes te snijden, zodat het wat kleiner verdeeld is. Vervolgens moet je de onderdelen strak in plasticfolie wikkelen, zodat het goed bij elkaar blijft. Vervolgens doe je de ingepakte plakken of blokjes nog eens in een vriezervakje. Op deze manier voorkom je nattigheid en bewaar je de smaak het beste.

Tips voor het invriezen van kaas

Tip 1: Je kan er ook voor kiezen om een heel blok kaas in te vriezen. Het beste is om het blok vacuüm te verpakken en op die manier in een vriezerzakje te doen. Let er wel op dat het beter is om deze vervolgens binnen drie maanden op te eten. Anders kan de smaak relatief vlak worden.

Tip 2: Ook kan je ervoor kiezen om de kaas te raspen. Doe de geraspte vlokken zoals hierboven beschreven in plasticfolie en een vriezerzakje. Het voordeel hiervan is dat je altijd strooisel klaar hebt voor over je gerecht.

Tip 3: Het beste is om de kaas te verkruimelen wanneer je deze ontdooit. Op die manier voorkom je dat de ijskristallen ontdooien in de kaas, waardoor het nattig wordt en de smaak verliest.

Voedingswaarde Ingevroren kaas

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen303 kcal
Vet21 gram
- waarvan verzadigd13,6 gram
Koolhydraten0 gram
- waarvan suikers0 gram
Vezels0 gram
Eiwit28,5 gram
Zout1,7 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 44

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.