Krieltjes koken
timer icon

15 Minuten

Krieltjes, deze zeer kleine aardappelen zijn slechts een paar centimeter groot. Ze worden met schil en al verkocht en niet alle exemplaren zijn gewassen wanneer ze in de schappen liggen. Was dit ingrediënt daarom altijd goed voordat je ze kookt en eet.

Deze kleine aardappeltjes worden vroeg in het seizoen geoogst, voordat ze volledig rijp zijn. Dit geeft ze een zachte en verfijnde smaak. De schil van deze kleine aardappeltjes kan geel of rood van kleur zijn. En ze kunnen zowel met als zonder schil gegeten worden.

Wij adviseren een kooktijd van 15 minuten voor verse krieltjes. Voor de exemplaren uit het koel schap voldoet een kooktijd van 8 tot 10 minuten.

Belangrijk om te weten

Veel krieltjes die je in de supermarkt koopt zijn eigenlijk gewoon klein gesneden aardappelen. Kijk daarom altijd goed op de verpakking voor de kooktijd.

krieltjes bereiden

3 tips voor dit ingrediënt.

Onze eerste tip:

Deze aardappeltjes kan je ook wokken, maar dan dien je ze wel voor te koken. Door dit ingrediënt 5 minuten te koken voor je ze afgiet en in de wok pan verder gaat met de bereiding ben je verzekerd van een heerlijk gerecht. Door ze te bakken krijg je een heerlijke krokante buitenkant.

Onze tweede tip:

Bestrooi ze na het koken met een beetje olie en kruiden en breng deze kleine aardappelen op smaak met peper en zout.

Onze derde tip:

Mocht je voor de snelle bereiding willen kiezen kan je dit gerecht ook bereiden in de magnetron. 6 minuten op 800 watt volstaat om de kleine aardappeltjes volledig gaar te laten worden.

Voedingswaarde Gekookte krieltjes

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen83 kcal
Vet0,3 gram
- waarvan verzadigd0,1 gram
Koolhydraten17,4 gram
- waarvan suikers0,2 gram
Vezels1,6 gram
Eiwit1,9 gram
Zout<0,1 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3.8 / 5. Stemtelling: 25

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.