Lasagne opwarmen
timer icon

30 Minuten

Lasagne, een heerlijk Italiaans gerecht waar je iedereen blij mee kan maken. Het is een makkelijk gerecht om te maken wanneer je eters op bezoek krijgt. Het lastige van dit gerecht is dat je er meestal meteen heel veel van maakt, waardoor je vaak iets overhoudt. Gelukkig is dit gerecht ook de volgende dag nog goed en kan het makkelijk opgewarmd worden. In deze blog bespreken we hoe het beste lasagne opwarmen.

Belangrijk om te weten

Wanneer je de lasagne al een keer gemaakt hebt, kan je deze tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Daarna worden de bladerdegen al snel niet meer goed en krijgt het een sterke geur. Het is belangrijk om de stukken in een goed afgesloten bak te bewaren en in de koelkast te zetten. Laat het gerecht een half uur va tevoren op kamertemperatuur komen voordat je het opwarmt.

Lasagne opnieuw uit oven

Lasagne opwarmen in de oven

Lasagne is het makkelijkst opnieuw te warmen in de oven. Je hebt voor dit product wel een beetje geduld nodig, want het kost net zo lang om het op te warmen als dat het kost om het gerecht de eerste keer te maken. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en leg in de tussentijd het Italiaanse stuk in een ovenschotel. Bedek deze met een aluminiumfolie en zet deze vervolgens voor 30 tot 45 minuten in de oven wanneer deze eenmaal is opgewarmd.

Tips voor dit gerecht

Tip 1: Om te zorgen dat de lasagne weer zo knapperig is als de eerst dag, kan je de randjes een beetje nat maken met wat water. Dit zorgt ervoor dat de textuur terugkomt en maakt het ook makkelijker om het stuk uit de ovenschotel te krijgen.

Tip 2: Aangezien lasagne net zo lang nodig heeft om op te warmen als om het de eerste keer te maken, kan je er ook voor kiezen om het geheel een dag van tevoren te maken, wanneer je niet zoveel tijd hebt op de dag dat er gasten komen eten. Op deze manier bespaar je tijd in de voorbereiding en hoef je enkel nog te wachten tot het gerecht gaar is. In deze tijd kan je al met je gasten aan tafel kletsen.

Tip 3: Heb je veel pasta over? Vries dan een paar stukken in. Dit blijft tot drie maanden goed en hierdoor hoef je dus niet alles binnen twee dagen op te eten.

Voedingswaarde Opgewarmde lasagne

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen162 kcal
Vet8,4 gram
- waarvan verzadigd2,8 gram
Koolhydraten12,2 gram
- waarvan suikers1,3 gram
Vezels0,8 gram
Eiwit8,9 gram
Zout0,8 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 15

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.