Pizza opwarmen
timer icon

20 Minuten

Soms hebben we zin in pizza, maar komen er dan snel achter dat we eigenlijk niet zo’n trek hadden. Of misschien ben je niet zo’n grote eter en is een hele pizza te veel voor je. Wat de reden dan ook mag zijn, het is zonde om de overgebleven Italiaanse specialiteit weg te gooien. Deze kan je namelijk ook goed opwarmen.

Belangrijk om te weten

Net als vele voedselwaren, blijft pizza maar voor een beperkte tijd goed. Vooral als deze al in de oven is geweest. Het is daarom belangrijk niet te lang te wachten voordat je de restjes op eet. Het beste is om dit Italiaanse deegproduct, net als pasta, in de koelkast te bewaren en de volgende dag op te eten.

Pizza opwarmen in de oven

Er zijn een aantal manieren voor pizza opwarmen zonder dat het belegde product zijn smaak of textuur verliest. We bakken dit Italiaanse gerecht in de eerste instantie in de oven, dus het is ook niet gek dat hij opgewarmd kan worden in de oven. Zet de oven op 180 graden en leg de pizzapunten op de bakplaat. Je hoeft niet te wachten tot de oven volledig voorverwarmd is. Het is juist goed om hem zo geleidelijk mogelijk op te warmen, zodat hij niet uitdroogt. Na zo’n 25 minuten is de pizza klaar om te eten!

Pizza opwarmen in de pan

Een andere, minder bekende, manier om de pizza op te warmen in de pan. Leg de puntjes in de pan en zet deze zonder olie aan op een middelhoog vuur. Wacht tot de pizza zelf wat vet afgeeft, dit duurt zo’n 5 minuten. Doe een druppeltje water in de pan en zet er een deksel op. Wacht nog zo’n 2 minuten tot de kaas is gesmolten en je bent klaar om de punten te serveren!

Tips voor het opwarmen

pizza in pan

Eerste tip: Wanneer je ervoor kiest om de pizza op te warmen in de oven, is het belangrijk de punten in aluminiumfolie te wikkelen. Hierdoor drogen ze niet uit en behoud je de smaak goed.

Tweede tip: Je kan er ook voor kiezen om de punten in de magnetron op te warmen. Als je hiervoor kiest, is het handig om een glas water in de magnetron te zetten, zodat de pizza niet uitdroogt en dus lekker zacht, smaakvol en knapperig blijft.

Derde tip: Ben je niet van plan de pizza snel te eten? Je kan er ook voor kiezen de overgebleven puntjes in te vriezen. Dit werkt vooral bij groentepizza’s.

Voedingswaarde Opgewarmde pizza

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen259 kcal
Vet11,8 gram
- waarvan verzadigd3,8 gram
Koolhydraten27,4 gram
- waarvan suikers2,1 gram
Vezels2 gram
Eiwit9,9 gram
Zout1,2 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 16

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.