Risotto opwarmen
timer icon

10 Minuten

Risotto, een heerlijk en smaakvol gerecht wat nooit vervelend. Ongeacht het seizoen, dit gerecht is op zijn tijd onmisbaar. Er bestaan vele soorten varianten, zoals met paddenstoelen, pompoen of zelfs appeltjes. Wanneer je een portie overhoudt, is het zonde om dit weg te gooien. Dit gerecht is makkelijk op te waren, zodat je er ook later of als lunch nog van kan genieten. In deze blog bespreken we hoe het beste risotto opwarmen.

Belangrijk om te weten

Restjes risotto zijn vaak niet lang houdbaar. Dit komt doordat de rijstkorrels snel hard worden en ook de andere ingrediënten in het gerecht snel hun smaak kwijtraken of niet meer goed zijn. Het is daarom belangrijk om dit gerecht maximaal twee dagen te bewaren. Wanneer je geen tijd hebt om het ’s avonds te eten, kan je er ook voor kiezen om een portie als lunch je te eten.

Risotto opwarmen in de pan

risotto opwarmen in bord

Het opwarmen van dit gerecht is net wat anders dan het opwarmen van andere gerechten, om verschillende redenen. Ten eerste, je warmt risotto niet op in de oven of magnetron maar in de pan. Bovendien moet je voor het beste resultaat ingrediënten toevoegen tijdens het opwarmen om zo de beste smaak te krijgen. Maak een beetje hete bouillon klaar en doe de restjes in een pan. Roer goed door de pan en voeg telkens een klein beetje bouillon toe. Blijf dit doen tot de portie warm is.

Tips voor het opwarmen van risotto

Tip 1: Je kan er ook voor kiezen om in plaats van bouillon een scheutje witte wijn te gebruiken. Dit zorgt voor een net wat sterkere smaak.

Tip 2: Heb je geen zin of tijd om dit gerecht op te warmen? Je kan de restjes ook gebruiken voor een koude risotto salade. Haal je restjes uit de koelkast en breng deze op kamertemperatuur. Voeg wat groenten, zoals paprika en komkommer toe en je hebt een frisse salade!

Tip 3: Hoewel je dit gerecht in principe kan invriezen, raden we dit af. De smeuïge smaak van het gerecht zal namelijk verdwijnen en na ingevroren te zijn geweest, komt dit moeilijk terug. Bewaar het gerecht daarom in de koelkast.

Voedingswaarde Verwarmde risotto

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen196 kcal
Vet7,6 gram
- waarvan verzadigd2,2 gram
Koolhydraten25,6 gram
- waarvan suikers0,3 gram
Vezels0,7 gram
Eiwit5,8 gram
Zout0,7 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 23

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.