Quiche opwarmen
timer icon

15 Minuten

Quiche is een heerlijk gerecht waarbij je, je creativiteit de vrije loop kan laten. Je kan deze hartige taart namelijk met van alles vullen, van zalm tot spinazie tot champignons. Het enige nadeel is dat je meteen een hele taart hebt en dit komt soms niet op, wanneer je bijvoorbeeld alleen eet. Gelukkig is dit gerecht prima de volgende dag nog te eten. In deze blog bespreken we hoe het beste quiche opwarmen.

Belangrijk om te weten

Een veelvoorkomend probleem bij het bereiden van quiche is een natte bodem. Het is daarom belangrijk om vooraf goed alle ingrediënten te laten uitlekken voordat je deze met de eieren mixt. Afhankelijk van je gekozen vulling, blijft een quiche tot wel vier dagen goed in de koelkast. Wanneer je voor een vis- of spinazievulling hebt gekozen, zal deze na twee dagen niet meer lekker zijn.

Quiche opnieuw in oven

Quiche opwarmen in de oven

De makkelijkste manier om een hartige taart op te warmen, ongeacht de gekozen ingrediënten, is in de oven. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Haal de restjes uit de koelkast en dek deze af met aluminiumfolie. Wanneer de oven volledig is opgewarmd, zet je de taartpunten in het midden van de oven en laat je ze 15 tot 20 minuten opwarmen.

Tips voor het opwarmen

Tip 1: Wanneer je van plan bent quiche te maken voor eters, maar je hebt op de dag dat je bezoek komt weinig tijd, dan kan je er ook voorkiezen om de hartige taart al een dag eerder te bereiden. De volgende dag zal het nog net zo lekker zijn.

Tip 2: Het is het makkelijkst om de quiche in de taartvorm te bewaren. Hierdoor hoef je alleen aluminiumfolie over de vorm te leggen en voorkom je het risico dat de taart uit elkaar valt voor het in de oven staat.

Tip 3: Om de ingrediënten in de quiche het lekkerst te houden, is het belangrijk om de overgebleven punten na de eerste keer opwarmen meteen in de koelkast te zetten en niet eerst nog laten uitdampen. Dit geldt vooral voor hartige taarten met bladgroenten.

Voedingswaarde Opgewarmde quiche

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen328 kcal
Vet25,4 gram
- waarvan verzadigd9,7 gram
Koolhydraten12,5 gram
- waarvan suikers1,9 gram
Vezels0,7 gram
Eiwit11,5 gram
Zout1,3 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 25

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.