Spinazie opwarmen
timer icon

2 Minuten

Spinazie, een heerlijke en gezonde bladgroente die bij bijna elk gerecht wel past. Bij verse variant kan het lastig inschatten zijn hoeveel je moet gebruiken voor je gerecht, maar dit geldt ook voor ingevroren optie. Gelukkig is het mogelijk om deze groentesoort opnieuw op te warmen. Daarom bespreken we in deze blog hoe het beste spinazie opwarmen.

Belangrijk om te weten

Niet alle groenten kunnen opnieuw opgewarmd worden. Dit geldt vooral voor bladgroenten. Hoewel spinazie wel opnieuw gebruikt kan worden, moet je alsnog oppassen. Dit komt doordat deze groentesoort veel nitraat bevat en dit kan makkelijk worden omgezet in nitriet, een giftige stof. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de restjes na de eerste bereiding zo snel mogelijk in de koelkast te bewaren.

versie spinazie

Spinazie opwarmen in de magnetron

Het makkelijkst is om dit product op te warmen in de magnetron. Dit gaat snel en voorkomt ook hoge temperaturen, waardoor slechte bacteriën minder kans hebben om te groeien. Zet een bordje met de bladgroenten op het draaiplateau en zet de magnetron voor 2 minuten op 750 tot 800 Watt. Op deze manier is de groente snel warm, maar koelt ook snel af. Het kan dus meteen gegeten worden.

Tips

Tip 1: Spinazie blijft niet lang goed en moet binnen twee dagen gegeten worden. Wanneer dit lukt, kan je er ook voor kiezen de groente in te vriezen. Zorg dat je na de eerste bereiding, de restjes meteen in de koelkast zet en deze, wanneer afgekoeld, vervolgens in de vriezer legt. Wanneer je de bladgroenten vervolgens wilt opwarmen, doe je dit op bovenstaande manier, maar laat je het bord zo’n 6 minuten staan.

Tip 2: Deze groente is niet drie keer op te warmen door het risico op nitriet. Wanneer je twijfelt over de hoeveelheid, kan je het beste eerst te weinig gebruiken en vervolgens wat extra bijmaken, dan dat je per ongeluk te veel spinazie hebt en het moet weggooien.

Tip 3: Je kan er ook voor kiezen om de spinazie kort in de pan te koken. Zet het vuur zo hoog mogelijk en laat het zo’n vier tot vijf minuten in de pan. Op deze manier wordt het net als in de magnetron snel heet.

Voedingswaarde Opgewarmde spinazie

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen25 kcal
Vet0,9 gram
- waarvan verzadigd0,1 gram
Koolhydraten0,7 gram
- waarvan suikers0 gram
Vezels1,4 gram
Eiwit2,9 gram
Zout<0,1 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 33

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.