Cordon bleu bakken
timer icon

11 Minuten

Cordon bleu, een schnitzel met ham en kaas. De schnitzel wordt gemaakt van gepaneerd vlees en kan zowel van kalfsvlees, rundvlees en varkensvlees gemaakt worden. Vaak wordt Emmentaler of Raclette gebruikt voor de kaasvulling. Waar deze lekkernij vandaan komt, is niet duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk is het gepaneerde vleesgerecht afkomstig uit Zwitserland.

Belangrijk om te weten

Dit gerecht kan op verschillende manieren worden gemaakt. Het is in meerdere landen een populair vleesproduct met zijn eigen variaties. Zo wordt het in Italië net wat anders gemaakt dan in Zwitserland of Nederland, daar wordt de schnitzel met ham en kaas belegt in plaats van gevuld. Dit heet de Valdostana. Ook wordt in plaats van ham wel eens kip gebruikt. Tegenwoordig bestaan er ook veel vegetarische vervangers voor dit product.

Cordon blue bereid op een bord

De voorbereiding

Het bakken van dit ingrediënt is niet ingewikkeld en het gerecht is snel klaar. Het vleesproduct wordt veel kant-en-klaar verkocht, met vulling en al. Haal het op tijd uit de koelkast, zodat het vlees niet te koud is voordat je het in de pan gooit. Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de schnitzels toe. Bak elke kant tot het goudbruin is. Dit duurt ongeveer 5 minuten per kant. Check of de onderkant van het Zwitserse vlees krokant is en draai dan om. Zo niet? Wacht dan nog even. Na ongeveer 10 minuten, wanneer beide kanten goed bruin zijn, kan je eventueel voorzichtig het gepaneerde vlees opensnijden om te checken of de kaas goed gesmolten is. Haal de cordon bleu uit de pan en serveer.

We adviseren een kooktijd van 10-12 minuten voor dit ingrediënt.

Drie tips voor het bereiden van cordon bleu

Onze eerste tip: Maak je eigen cordon bleu! Dit product is ook zelf makkelijk te maken. Koop een schnitzel, ham en kaas, of iets anders waarmee je het stuk vlees wilt vullen. Snijd de schnitzel open, beleg het met je eigen gekozen ingrediënten en bak het vervolgens op dezelfde manier als de kant-en-klare variant.

Onze tweede tip: Lekker bij dit product is een beetje citroen. Knijp een beetje sap uit boven de schnitzel. Dit zorgt voor een wat frissere smaak.

Onze derde tip: Heb je een airfryer? Dit product kan ook hierin gebakken worden. Zet het apparaat op 180 graden Celcius en laat het er zo’n 12 tot 15 minuten in. De schnitzel wordt heel luchtig op deze manier.

Voedingswaarde Gebakken cordon bleu

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen230 kcal
Vet12,86 gram
- waarvan verzadigd3 gram
Koolhydraten10,26 gram
- waarvan suikers0,8 gram
Vezels0,66 gram
Eiwit18 gram
Zout0,56 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 13

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.