Sugarsnaps koken
timer icon

4 Minuten

Sugersnaps, deze knapperige en lichtzoete peulvruchten zijn een kruising tussen de doperwt en peultjes. De smaak zal je dan ook aan deze groente herinneren. Deze heerlijke boontjes zijn rijk aan vitamine A, B1, B5 en B6. Maar daarnaast bevatten ze ook vitamine C en veel voedingsvezels.

De bereiding van deze smakelijke groente is heel eenvoudig. Ze hoeven niet gedopt te worden en kunnen in hun geheel gegeten worden. Zorg er wel voor dat je stevige, dikke, glanzende peulen zijn met een frisgroene kleur. De kleur van de groente is erg belangrijk. Een te lichte kleur betekend dat de peulen mogelijk oud zijn, en een donkere groene kleur betekend dat de boontjes te lang aan de plant gehangen hebben, daar worden ze draderig en taai van.

Voordat de boontjes de pan in gaan hoef je alleen de kroontjes eraf te wippen.

Wij adviseren een kooktijd van 3 tot 5 minuten.

Belangrijk om te weten

Ook deze boontjes zijn niet goed om rauw te eten. Net als vele andere soorten peulvruchten zijn de boontjes licht giftig.

3 tips voor sugarsnaps

Onze eerste tip:

Gebruik deze frisse krakend verse boontjes ook eens in een salade. Je kan ze niet helemaal rauw eten en zult ze hiervoor wel kort moeten blancheren. Dat doe je door ze eerst 2 minuten te koken voordat je ze in koud water plaatst zodat ze niet verder koken.

Onze tweede tip:

Je kan in plaats van de groente koken er ook voor kiezen om deze smakelijke boontjes gedurende 4 tot 6 minuten te stomen. Bij het stomen van de groente blijven de meeste vitaminen en voedingsstoffen aanwezig in de boontjes. Dit is dan ook de meest gezonde bereidingswijze.

Onze derde tip:

Een andere bereidingswijzen voor sugarsnaps is het wokken ervan. Deze groente past ontzettend goed in gerechten als nasi of een lekkere curry. Bak de peulvruchten eenvoudig gedurende 3 tot 5 minuten in de wok terwijl je ze continu omschept.

Voedingswaarde Gekookte sugarsnaps

De waarden worden altijd per 100 gram weergegeven.

Calorieen42 kcal
Vet0,2 gram
- waarvan verzadigd0 gram
Koolhydraten7,6 gram
- waarvan suikers4 gram
Vezels2,6 gram
Eiwit2,8 gram
Zout0 gram

Saar Hoefsteden

Heerlijke gerechten maken en handige tips schrijven dat ik wat ik graag doe. Als hobbykok en diëtist in het dagelijks leven. Met Kooktijd.com kan ik mijn kennis van koken en heerlijke recepten met jullie delen. Groetjes Saar!

Was dit een handig recept?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.